Retrobutiken Pryl 1900 Mikael Söderlind.

Det bästa från 1900-talet och mer därtill

Pryl 1900 köper och säljer utvalda föremål med god kvalitet och design. Butiken erbjuder en del antika saker men fokus ligger på 50-, 60- och 70-tal, det vi i dag kallar för retro. Loppis, second hand, retrobutik eller antikaffär – kalla det vad du vill – här finns i alla fall en massa kul grejer.

Butiken är också återförsäljare för Fulgentin, ett väl beprövat polermedel som fungerar på trärena ytor, lackade, ytor, målade ytor, bakelit, plast med mera. Rengöringsmedlet Fix Universal för bland annat plast, diskbänkar och porslin ingår också i sortimentet.

Här finns butiken

Pryl 1900 finns på Kungsgatan 92 i centrala Umeå, cirka 8 minuters promenadväg från stadens centrumkärna, närmare bestämt mittemot fiskeaffären Blixt sport.

Du som kommer med bil parkerar enklast längst Häradshövdingegatan. Sedan kan du se fram emot en stärkande promenad på 75 meter. Butiken har även en kundparkering på baksidan. Det går också bra att parkera längs Storgatan och Skolgatan ett kvarter bort samt några hundra meter bort längs Fabriksgatan norrut.

Ordinarie öppettider

tisdag:   12 – 17
onsdag: 12 – 18
torsdag: 12 – 17
fredag:   12 – 16
lördag:   11 – 14

Viktig information

Utöver ovan nämnda medel samt ett urval av kaffekoppar från Floryd och lampskärmar från Hallbergs säljer butiken endast begagnade varor. Det innebär att de har brukats av tidigare ägare och således kan ha vissa skavanker, något som det är upp till dig som kund att inspektera före köp. Det erbjuds inga garantier eller bytesrätt på begagnade varor.

Köper dödsbon

Pryl 1900 köper utvalda delar av dödsbon och samlingar i trakterna kring Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå. Även lager från gamla lanthandlare är av intresse. Fokus ligger på saker från 50-, 60- och 70-talet men också antikviteter och nyare saker av god kvalitet kan vara av intresse. Klicka på rubriken Köper för mer information.

 

Publicerat i Okategoriserade och taggad , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Kommentarer är avstängda, men du kan lämna en trackback.

Kommentarer är avstängda.

 • Kontakt

  Pryl 1900
  Kungsgatan 92, Umeå
  Mikael Söderlind
  070 4485143
  micke(snabel-a)pryl1900.se
 • Sökes

  Efterlyser nu kaffe- och tekoppar från i första hand Gefle, Gustavsberg och Rörstrand, främst 50- och 60-tal. Jag köper inte koppar med guldkant och inte heller mer rustika koppar som började produceras efter mitten av 60-talet.
 • Släng inget

  Ring mig innan du åker på tippen med dina gamla saker. Möjligheten finns att jag köper något som du tycker är skräp. Så länge det är helt kan det vara av intresse. Jag hämtar i Umeå och Örnsköldsvik med omnejd.
 • Tre olika betalsätt

  Välj själv hur du vill betala i butiken: kort, kontanter eller via Swish.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.